هیچکس دوبار زندگی نکرد
چرا پسرها ازدواج نمیکنند
27 اسفند 1393 ساعت 3:11 | بازدید : 1273 | نویسنده : نازی | ( نظرات )

چرا پسرها ازدواج نمیکنند

چرا پسرها قصد ازدواج ندارند

 

چرا پسرها ازدواج نمیکنند، چرا پسرها قصد ازدواج ندارند،فرار پسرها ازازدواج

فقط مسائل اقتصادی و اشتغال مانع ازدواج پسرها نیست، چرا که خیلی از پسران علیرغم دارا بودن موقعیت اقتصادی و اجتماعی مناسب قصد ازدواج نداشته یا حداقل آنرا زود میدانند، به نظر می آید از آنجایی که دسترسی به جنس مخالف به مدد افزایش تکنولوژی های ارتباطی سهل تر شده است و همچنین تغییر رفتار برخی از دختران نسبت به دهه های پیش، پسران بدون قبول مسئولیتهای زندگی به خواسته های خود میرسند در نتیجه لزومی برای ازدواج نمی بینند .

افزایش روابط آزاد دختر و پسر بدون کنترل و محدودیت و شکستهای پیاپی عاطفی درا ین روابط میتواند باعث افزایش بی اعتمادی و بدبینی دو جنس مذکرو مونث نسبت به یکدیگر شود فلذا این بی اعتمادی مانعیست برای گرایش به ازدواج

نا گفته نماند افزایش آمار طلاق نگرانیهایی را هم برای دختران و هم برای پسرها و حتی برای خانواده ها پدید آورده در نتیجه عوامل بازدارنده ازدواج در حال حاضر در جامعه کنونی ما بیش از عواملیست که باعث هدایت جوانان به سمت ازدواج میشود

 

ترسهای ناشی از اخبار منفی در خودداری از ازدواج

گسترش تکنولوژیهای ارتباطی باعث میشود تا کوچکترین خبر از مسائل کلان کشور تا خبرهای دوستان و آشنایان سریع و آسان گسترش یابد، آمار وضعیت طلاق، آمار خیانتهای همسران،آمار به اجرا گذاشته شدن مهریه ها ، اخبار گرانی ها و... همگی ترس از آینده را دو چندان میکند در نتیجه

تاثیر حرفهای نا امید کننده آقایان متاهل بر روی پسران مجرد

فرض کنید مردی قبل از ازدواج نه صاحب خانه بوده ، نه اتومبیل داشته ، نه پس انداز و نه بیمه اما بعد از 15 سال از ازدواج هم صاحب خانه شده و هم صاحب اتومبیل و ... در اینصورت اکثرا به این موضوع می اندیشند که اگر ازدواج نکرده بودند الان در چه موقعیت مناسبی بودند  هم خانه هم ماشین ، هم پس انداز و... بدون مسئولیت ، بدون تعهد درا نیصورت این افراد ، همیشه به پسران مجرد توصیه میکنند که ازدواج نکنند حال آنکه غافل از این هستند که در صورتی که همین مسئولیت و تعهد و ترس از آینده خود،همسر و فرزندان نبود تلاشی هم برای ارتقاء وضعیت اقتصادی و اجتماعی و شغلی صورت نمی گرفت درنتیجه  به جایگاه فعلی نیز دست نمی یافتند

 

هر پسری به ازدواج می اندیشد

میل به ازدواج درنهاد انسان قرار گرفته ، وضعیت روحی و روانی مردان به گونه ایست که برای تکامل و پیشرفت ، برای آرامش و تامین نیازهای خود به رابطه با همسر نیاز دارند ، احساس مردانگی زمانی برای یک مرد تکمیل میشود که افرادی به وی تکیه کرده باشند و غرور ناشی از ا« در اعتماد به نفس مردان موثر است این اعتماد به نفس باعث پیشرفت، آرامش و تکامل میشود ، هر پسری به ازدواج می اندیشد نه فقط برای تامین غریزه جنسی بلکه نیاز به تکامل و پیشرفت میل به ازدواج را در وی پرورش میدهد

 

نظر سنجیها چه میگویند

 

این نظرسنجی که با هدف بررسی عوامل موثر بر تاخیر ازدواج از منظر جوانان انجام شد، نشان داد که 49/5 درصد پسران 15 تا 29 ساله مجرد اصلا شرایط خود را برای ازدواج مناسب نمی‌بینند اما از میان دختران همین سال، تنها 22/3 درصد برای ازدواج آمادگی ندارند. به بهانه این آمارها   با دکتر افسر افشار نادری گفت‌وگو کردیم تا از تحلیل این جامعه شناس با خبر شویم.

52/6 درصد از دختران به خاطر ادامه تحصیل ازدواج نمی‌کنند

دلایلی که جوانان را در بستن پیمان مشترک منصرف می‌کند کم نیستند، اما این نظرسنجی نشان می‌دهد قصد ادامه تحصیل، یکی از اصلی‌ترین این دلایل است. یافته‌ها نشان می‌دهد 52/6 درصد از دختران و 44/8 درصد از پسران ترجیح می‌دهند به جای ازدواج، درس‌شان را ادامه دهند. افزایش سطح تحصیلی دختران نسبت به پسران هم به نظر 74/4 درصد دختران و 40درصد پسران در کاهش آمار ازدواج تاثیرگذار است.

نمی‌توان عوامل دیگر را فراموش کرد و تنها تمایل به ادامه تحصیل را در این زمینه موثر دانست. در بسیاری موارد، تمایل افراد، به ویژه دختران به ادامه تحصیل ناشی از بیکاری است و بسیاری از پسر‌ها هم برای به‌دست آوردن شأن اجتماعی بالاتر به تحصیلات رو می‌آورند. خیلی از دخترها تحصیل را به عنوان یک سرگرمی و راهی برای ورود به جامعه می‌بینند و پسرها هم گمان می‌کنند که با بالاتر بردن پایگاه اجتماعی‌شان، برای داشتن یک ازدواج موفق امکان بیشتری را پیدا می‌کنند.

91/8 درصد پسران به خاطر نداشتن شغل مناسب ازدواج نمی‌کنند

بر کسی پنهان نیست که نگرانی‌های اقتصادی بیشتر از هر دلیل دیگری جوانان را به مجرد ماندن ترغیب می‌کند. از هزینه‌های سرسام آور اجاره‌خانه گرفته تا فراهم کردن مقدمات یک جشن عروسی و به‌جا آوردن رسوم، همه و همه در منصرف کردن جوانان از ازدواج نقش دارند.

طبق این نظرسنجی، یافتن شغل مناسب به نظر 89/9 درصد دختران و 91/8 درصد پسران، انتظار جهت دستیابی به امکانات رفاهی برای شروع زندگی مشترک از نظر 81/5 درصد دختران و 83/6 درصد پسران، اشتغال زنان نیز از نظر 78/4 درصد دختران و 41/6 درصد پسران تاثیر زیادی دارد. همچنین به نظر 52/2 درصد دختران و 44/9درصد پسران کسب درآمد توسط زنان و بی‌نیازی آنها از مردان در افزایش سن ازدواج جوانان تاثیر بسیار زیادی در تاخیر سن ازدواج دارد.

می‌توان مشکلات اقتصادی و معیشتی را به عنوان عامل اصلی دوری جوانان از ازدواج در نظر گرفت. در کشور ما با وجود سنت‌های بسیاری که بار مالی زیادی را بر دوش خانواده‌ها می‌گذارند، اقدام برای ازدواج نیازمند پشتوانه مالی بزرگی است و این موضوع باعث طفره رفتن جوانان از این تصمیم می‌شود. سنت‌هایی مثل جهیزیه کامل، هدیه‌های سنگین برای مناسبت‌های مختلف و بسیاری موارد دیگر، به 2 جوان که پشتوانه مالی قوی ندارند اجازه تصمیم‌گیری در این مورد را نمی‌دهد. در بسیاری از موارد، خانواده‌ها هم امکان تحمل چنین بار مالی سنگینی را ندارند و برای ازدواج فرزندانشان پیش‌قدم نمی‌شوند.

45درصد دخترها برای شرایط ازدواج‌سختگیری می‌‌کنند

میزان سختگیری پاسخگویان برای انتخاب همسر در پسرها از دختران بیشتر است. نتایج ارزیابی‌ها نشان می‌دهد درحالی که تنها 45درصد دخترها سختگیری بسیار زیادی برای شرایط ازدواج دارند اما حساسیت پسرها هم کم نیست و 53/1 درصد آنها دنبال شرایط ایده‌آلی برای ازدواج هستند.

یکی از علت‌های کم شدن آمار ازدواج در جامعه ما، روابط آزاد خارج از محدوده ازدواج است. دکتر افشار نادری با بیان این مطلب می‌گوید:« زمانی که پسرها به سادگی به چنین روابطی دسترسی دارند، انگیزه چندانی برای تشکیل خانواده برایشان باقی نمی‌ماند. پسرهایی که از این طریق خود را از نظر عاطفی ارضا می‌کنند، دیگر دلیلی نمی‌بینند که برای ساختن یک زندگی خود را به دردسر بیندازند و از زیر بار مسئولیت‌هایی که فرهنگ بر دوش‌شان می‌گذارد، فرار می‌کنند.»

فقط 6/5 درصد پسرها شرایطشان را برای ازدواج مناسب می‌دانند

27/5 درصد دختران و 49/5 درصد پسران اصلا شرایط خود را برای ازدواج مناسب نمی‌بینند و فقط 22/3 درصد دختران و 6/5 درصد از پسران شرایط خود را به میزان زیاد و بسیار زیاد برای ازدواج مناسب دانسته‌اند.

در شرایط فعلی تنها در موارد اندکی می‌بینیم که هر دو طرف شاغل هستند و در اغلب موارد تنها یکی از 2نفر، شغلی با درآمد قابل قبول دارد. از آنجا که در فرهنگ ما برعهده گرفتن مسئولیت‌های مالی توسط زنان چندان شایسته تلقی نمی‌شود، پسرانی که درآمدی ندارند، نمی‌توانند تصمیمی برای تشکیل خانواده بگیرند. درست است که پسران شاغل در شرایط فعلی کم نیستند. اما با وجود هزینه‌های بالای زندگی، یک کار ساده با درآمد ناچیز نمی‌تواند هزینه‌های سنگین زندگی را پاسخگو باشد و از عهده مخارج سنگین یک زندگی بربیاید.

20/8 درصد دختران، عروسی رؤیایی می‌خواهند

نحوه برگزاری مراسم ازدواج هم از مواردی است که نمی‌گذارد این پیمان به راحتی بسته شود. این بار دختران هستند که مانع می‌تراشند و از آرزوهای کودکی‌شان نمی‌گذرند. بر اساس آمار‌ها تنها 40/3 درصد از دختران حاضرند با یک عروسی ساده به خانه بخت بروند، درحالی‌که 43/2 درصد از پسران اهمیتی به یک عروسی مجلل نمی‌دهند. میزان تمایل به انجام مراسم عروسی در یک سالن مجلل یا در یک هتل یا باشگاه درجه یک هم در دختران 20/8 درصد است و در پسران 15/2 درصد است.

بعضی از تجملات نادرستی که در فرهنگ ما نهادینه شده‌اند، مانع از تشکیل یک زندگی آرام می‌شوند. شاید اگر خود خانواده‌ها در این زمینه آگاهی پیدا کنند آمار ازدواج روزبه‌روز بالاتر برود.

مسئولان باید با ایجاد کار برای جوانان، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها را حل کنند. از طرف دیگر اگر دولت بتواند مسکن‌هایی را با شرایط ویژه به جوانان واگذار کند، مطمئنا شاهد آمار بسیار بالاتری در زمینه ازدواج خواهیم بود. گام بعدی فرهنگ‌سازی است؛ با از بین بردن تجملات و فرهنگ سازی درست در میان جوانان، می‌توانیم مشکل را حل کنیم.

 

 پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده

 

رابطه جنسی

مشاوره ازدواج،مشاوره جنسی

آموزش زناشوئی

آموزشهای جنسی

مشاوره جنسی،مشاوره آنلاین

فیلم رابطه جنسی

رابطه جنسی

رابطه جنسی

امکانات فوق شامل خریدارای سی دی مقالات سایت و مجموعه آموزشی زوج خوشبخت نیز می شود

 




|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
دسته بندی محصولات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد


تبادل لینک هوشمند





آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1644
:: کل نظرات : 56

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 487

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 347
:: باردید دیروز : 87
:: بازدید هفته : 2629
:: بازدید ماه : 347
:: بازدید سال : 140325
:: بازدید کلی : 460614